Tips en adviezen

05-07-2023

Op vakantie met de fiets

Klaar om je vakantieavontuur naar een hoger niveau te tillen? Vergeet de gebruikelijke strandbestemmingen en drukke toeristische attracties. Het is tijd om je fiets te pakken en de wereld te verkennen op twee wielen! Fietsvakanties winnen aan populariteit en bieden een unieke ervaring voor avontuurlijke reizigers. Ontdek adembenemende landschappen, ontmoet nieuwe mensen en geniet van de vrijheid om je eigen route te bepalen. En een grote plus: je werkt tijdens je vakantie ook nog een aan een topconditie! Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging… een fietsvakantie belooft avontuur, ontspanning en onvergetelijke momenten. Nu nog de juiste bestemming. Wij zetten een aantal fietsvriendelijke vakantieparadijsjes voor je op een rij. 

Provence, Frankrijk

De Provence is een betoverende regio in Zuid-Frankrijk, bekend om zijn mooie landschappen, geurige lavendelvelden en charmante dorpjes. Fiets langs kronkelende wegen, ontdek middeleeuwse stadjes zoals Gordes en geniet van het Bourgondische leven. Maak tussendoor een stop om een heerlijk Provençaals gerecht te proeven en sluit de rit af met een klassiek glas wijn. Een grote kans dat je onderweg ook langs lokale markten fiets waar je verse streekproducten kunt proeven en kopen. Fietsen in Provence is een geweldige ervaring die je voor altijd bijblijft. Oui, oui.. la vie est belle! 

Amalfikust, Italië

De Amalfikust staat bekend om zijn mooie kustlijnen, klifdorpen en azuurblauwe wateren. Fiets langs smalle weggetjes die zich een weg banen door kleurrijke dorpjes zoals Positano en Ravello, terwijl je geniet van panoramische uitzichten op de Middellandse Zee. Voel de warme zeewind op je gezicht terwijl je langs de kustlijn fietst en stop onderweg voor een verfrissende duik in verborgen baaien. Laat je betoveren door de architectuur, de smalle straatjes en de overheerlijke Italiaanse keuken. Fietsen in de Amalfikust is een ware droom die uitkomt voor avontuurlijke reizigers. Deze fietstocht is een tocht voor ervaren fietsers. Het vergt redelijk wat conditie om de fikse bergen te beklimmen en veroveren. Bereid je hier goed op voor. Het is een pittige fietstocht, maar geweldig mooi. In bocca al lupo!

Rocky Mountains, Verenigde Staten

Voor avontuurlijke fietsers is een tocht door de Rocky Mountains een absolute must. Ervaar de grootheid van de Amerikaanse natuur terwijl je door imponerende  landschappen fietst, met besneeuwde bergtoppen, kristalheldere meren en wilde dieren. Of je nou een ervaren mountainbiker bent of liever over de kronkelende wegen fietst: de Rocky Mountains bieden voor ieder wat wils. Deze fietservaring is doordrenkt met avontuur en laat je met een gevoel van verwondering en ontzag achter. Daarnaast kun je ook mooie dieren bewonderen. Denk aan steenbokken, herten en dikhoornschapen. Wanneer jij de beer, berggeiten, stekelvarkens, wolven, lynx en poema hebt gespot is jouw fietstocht helemaal geslaagd. Dit zijn de zeldzaamste dieren om tegen te komen in de bergen van de Rocky Mountains. Happiness is spending time with good bikes! 

Toscane, Italië

Fietsen in Toscane is als een reis door een sprookjesbos. Toscane staat bekend om zijn glooiende heuvels, cipressenlanen en uitgestrekte wijn- en olijfgaarden. Fiets door de pittoreske Toscaanse dorpen zoals Siena, San Gimigano en Montepulciano, waar je wordt verwelkomd door charmante pleinen en historische architectuur. Probeer tussen het klimmen door ook zeker te genieten van het weidse en kleurrijke uitzicht. Of plan onderweg een stop bij een olijfgaard waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast is Toscane de perfecte uitvalsbasis om fietsen en genieten te combineren. Deze fietsroute is ook makkelijk te bereiken met de auto, ideaal voor familie of vrienden die komen aanmoedigen. Soms zijn de klimmen pittig, maar het uitzicht dat je tegemoetkomt, maakt dit meer dan goed. Fietsen in Toscane biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en culinaire verwennerij, waardoor elke kilometer een genot voor jouw zintuigen is. Amiamo la vita! 

Sinai Woestijn, Egypte 

Voor avonturiers die op zoek zijn naar een unieke fietservaring, is de Sinaï Woestijn een fascinerende bestemming. Verken de woestijnlandschappen, bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Sint-Catharinaklooster en ervaar de gastvrijheid van de bedoeïenen bevolking. Glimlach, een goed woord zonder letters! 

Of je nu houdt van natuurlijke landschappen die je ogen doen verbazen, pittoreske dorpjes, culturele bezienswaardigheden of culinaire hoogstandjes, deze vijf fietsvakantie bestemmingen bieden een onvergetelijke ervaring op de pedalen. Daarnaast zijn er enkele reisorganisaties die speciale fietsvakanties organiseren, denk aan SNP of Cycletours. Erg handig bij de voorbereiding van je fietsvakantie! Wil jij graag een e-bikemountainbike of racefiets, waarmee jij aangenaam door de bergen kunt fietsen? Bekijk dan zeker ons assortiment

lees ook deze artikelen

externalId=fjf-news-detail-2.1.1.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=6b8d0d03-8927-413c-a745-615980ab9db1