Veelgestelde vragen

externalId=fjf-veelgestelde-vragen-1.1.2.1.1.1.2&filter[active]=1
Is het mogelijk om mijn fiets te laten bezorgen?

Zodra de financiering rond is maak je een afspraak met de fietsenwinkel. In sommige gevallen is het inderdaad mogelijk om jouw fiets thuis te laten bezorgen. Het kan zijn dat daar extra kosten aan verbonden zijn. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn nieuwe fiets krijg?

Zodra de financiering rond is kan je direct daarna jouw nieuwe fiets ophalen bij de dealer. Dit kan al na 24 uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van jouw favoriete fiets. Neem bij twijfel contact op met de dealer. 

Welke maat/framemaat past bij mij?

Het kiezen van de juiste framemaat zorgt ervoor dat je comfortabel en veilig kan fietsen. Om te beginnen meet je jouw binnenbeenlengte. Dit is de afstand van de grond tot aan de binnenkant van je lies. Houd je voeten ongeveer 15 cm uit elkaar tijdens het meten. Op de website van jouw favoriete fietsmerk staat welke framemaat hoort bij de door jou gemeten binnenbeenlengte. De meest belangrijke tip die wij kunnen geven is om in de winkel een aantal verschillende fietsen en merken te proberen. Per fietssoort kunnen de maten die je nodig hebt verschillen. Zo heeft een racefiets een andere framemaat dan een stadsfiets. 

Mag iemand anders mijn leasefiets voor mij in ontvangst nemen?

De afspraken rondom het ophalen van je leasefiets maak je met de fietsenwinkel. Als je jouw nieuwe fiets door iemand anders in ontvangst wil laten nemen, kan je het beste contact opnemen met de winkel waar je fiets geleverd wordt. 

Kan ik mijn favoriete fiets ook eerst ergens proberen?

Voordat je overgaat tot het leasen van een fiets raden wij je aan bij een fietsenwinkel verschillende fietsen uit te proberen. Zo weet je direct welke maat fiets je nodig hebt.

Kan ik de fiets bij mijn fietsenwinkel afhalen?

Je kiest bij de fietsenwinkel de fiets uit die jij wilt leasen. Wij zorgen ervoor dat het leasecontract gemaakt wordt en vervolgens haal je jouw fiets op bij de fietsenwinkel. 

Wat is de rol van de fietsenwinkel?

Jij zoekt een fiets uit in de fietsenwinkel en nadat wij de financiering rond gemaakt hebben, haal je deze in die winkel weer af. 

Hoe kies ik de juiste fiets?

Bedenk je vooraf aan welke eisen jouw ideale fiets moet voldoen. Ga jij bijvoorbeeld voor een mountainbike of race jij er straks vandoor op een elektrische fiets. Bij de meeste fietsenwinkels is het mogelijk om fietsen uit te proberen. Je weet dan snel genoeg of deze aansluiten bij je wensen. 

Wat moet ik doen als ik onderweg pech heb met de fiets?

Als je onderweg problemen ondervindt met je fiets neem je contact op met een fietsenmaker om je fiets te laten repareren. De kosten van de reparaties zijn voor eigen rekening. 

Waar kan ik terecht voor service of reparaties?

Reparaties en service kan je laten doen bij de plaats waar je de fiets gekocht hebt, maar je mag ook naar een andere fietsenmaker gaan. De kosten van de onderhoudsbeurt en reparaties zijn voor eigen rekening. 

Wat moet ik doen als ik een ongeluk heb gehad met mijn leasefiets?

Hopelijk ben je in orde. Na een bezoek aan de huisarts kan je jouw fiets, indien mogelijk, laten repareren. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. 

Wat moet ik doen als ik mijn fiets- of accusleutels kwijt ben?

Wanneer je de sleutels van je slot of accu kwijt bent en de reservesleutels ook niet meer hebt, kan je het beste contact opnemen met de winkel waar je jouw fiets gekocht hebt. Vaak kunnen zij je helpen om het slot weer te openen of de accu los te krijgen. 

Wat gebeurt er met de fiets na het aflopen van mijn contract?

Wanneer het contract afloopt is jouw fiets afbetaalt en ben jij zowel financieel al juridisch eigenaar. 

Mijn fiets is kapot. Hoe zorg ik dat hij weer gaat rijden?

Wat vervelend dat je fiets het niet meer doet. Neem contact op met een fietsenmaker om jouw fiets te laten repareren. De kosten voor het maken van je fiets zijn voor eigen rekening. 

Welke merken fietsen kan ik via Financier je Fiets leasen?

Je kan via Financier je Fiets ieder merk fiets leasen. Laat ons weten in welke fietsenwinkel jij een fiets gezien hebt en welk merk en model je bij ons wilt leasen. 

Wat moet ik doen als mijn (hang)slot kapot of kwijt is?

Als jouw (hang)slot kapot is, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk een nieuw slot te kopen. Je kan deze door een fietsenmaker laten vervangen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. 

Ik wil mijn contract tussentijds beëindigen, kan dat?

Helaas is het niet mogelijk om een reeds afgesloten contract tussentijds te beëindigen. 

Wat moet ik doen als mijn fiets of accu gestolen is?

Doe altijd aangifte bij de politie als je fiets gestolen is. Hierdoor wordt de diefstal officieel geregistreerd en vergroot je de kans dat de politie de gestolen fiets of fietsaccu terugvindt. Controleer of je fiets of fietsaccu verzekerd is tegen diefstal en wat de voorwaarden zijn voor het indienen van een claim. Mogelijk moet je een aangifte van de diefstal overleggen. Geef de diefstal ook door aan de winkelier waar je de fiets hebt gekocht en andere fietsenwinkels in de buurt. Mogelijk hebben zij nuttige informatie of herkennen ze de gestolen fiets of fietsaccu wanneer deze bij hen wordt aangeboden. Daarnaast kan het lonen om online te zoeken naar advertenties van fietsen of fietsaccu's die te koop worden aangeboden. 

Waar vind ik mijn framenummer?

Het framenummer van een fiets bevindt zich meestal op de onderkant van de trapas (het gedeelte waar de pedalen aan vastzitten), of op de zijkant van het fietsframe bij de trapas. Het kan ook ergens anders op het frame gegraveerd zijn, afhankelijk van het merk en model van de fiets. 

Heb ik recht op een leenfiets tijdens reparaties?

Samen met de fietsenwinkel waar je jouw fiets naartoe brengt voor reparatie kom je te weten of je in aanmerking komt voor een leenfiets. Eventuele kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. 

Mag ik accessoires op de fiets monteren?

Je mag accessoires op jouw fiets monteren. 

Mag iemand anders op mijn fiets fietsen?

Je mag anderen op je fiets laten fietsen. Eventuele gebreken die hieruit voortkomen zijn voor eigen risico. 

Waar is mijn fiets voor verzekerd?

n.t.b.

MIJN VRAAG STAAT ER NIET BIJ...

Staat jouw vraag er niet bij of twijfel je over bepaalde zaken? Neem dan gerust contact ons op via de contactpagina.